Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Οδήγηση σε group μηχανών

Το να οδηγείς μηχανή μόνος, είναι ωραίο. Το να οδηγείς με παρέα όμως, σε γκρουπ μηχανών, είναι ακόμα πιο ωραίο! Εάν όμως θέλουμε να παραμείνουμε Wild Bikers και να μην καταλήξουμε στο κοντινότερο νοσοκομείο, πρέπει να ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες, μιας και αν ένας από το γκρουπ κάνει λάθος πιθανότατα ασυναίσθητα να το κάνουν και όλοι οι άλλοι!

Ας δούμε λοιπόν, χωρίς περιττά λόγια, μερικούς από τους βασικότερους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται.

  • Το γκρουπ πρέπει να το οδηγεί ο πιο έμπειρος αναβάτης με σχετικά γρήγορη μηχανή.
  • Ο οδηγός του γκρουπ πρέπει να ξέρει πάρα πολύ καλά την διαδρομή.
  • Στο τέλος του γκρουπ πρέπει να τοποθετηθεί ένας εξίσου έμπειρος αναβάτης με τον πρωτοπόρο, ο οποίος θα έχει το νου του σε τυχόν βλάβες, ατυχήματα και αποκομμένες από το γκρουπ μοτοσυκλέτες.
  • Στα προσπεράσματα, πρέπει να προσπερνούν δύο μοτοσυκλέτες κάθε φορά. Όχι όλοι μαζί και σίγουρα όχι περισσότερες από δύο μοτοσυκλέτες
  • Μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου αναβάτη, πρέπει να οδηγούν μπροστά στην γραμμή οι αρχάριοι οδηγοί και ποιό πίσω οι έμπειροι. Με τον τρόπο αυτό οι έμπειροι προστατεύουν τους αρχάριους.
  • Το ρυθμό του γκρουπ τον ορίζει ο πρωτοπόρος, παίρνοντας υπ' όψη την ταχύτητα με την οποία μπορούν να οδηγήσουν όλοι.
  • Εάν κάποιος γκαζοφονιάς του γκρουπ δεν αντέχει το ρυθμό, μπορεί να βγει από την ομάδα, να ανεβάσει ταχύτητα και να περιμένει τους υπόλοιπους στην επόμενη στάση που έχει προσυμφωνηθεί. Το να προσπερνά τα άλλα μέλη όλη την ώρα, εκτός από πολύ εκνευριστικό μπορεί να αποβεί και επικίνδυνο.
  • Καλό είναι, αν όλο το γκρουπ είναι σε μια λωρίδα, οι θέσεις των αναβατών να σχηματίζουν ζιγκ ζαγκ. Δηλαδή, ο αρχηγός, να είναι στην αριστερή πλευρά της λωρίδας, ο δεύτερος στη δεξιά, ο τρίτος στην αριστερή κ.ο.κ. Έτσι, πρώτον ο ένας βλέπει τον άλλον και δεύτερον σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος δε θα τρακάρει ο ένας πάνω στον άλλον. Επίσης, χάρη στη λογική του ζιγκ ζαγκ, δε θα σκεφτεί κανείς ανόητος αυτοκινητιστής να προσπεράσει της μηχανές στριμώχνοντάς τες στη μία άκρη του δρόμου!
Όπως προείπαμε, η οδήγηση μηχανής με μεγάλη παρέα είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες. Προσοχή όμως! Αν δε θέλετε η εμπειρία αυτή να είναι και η τελευταία σας, να θυμάστε τους παραπάνω κανόνες, και να οργανώνετε εξονυχιστικά τη διαδρομή!

Have fun!

6 σχόλια:

Melody crew είπε...

'H poly apla odhgei o Vaggelis mprosta...:P :P :D...

Highway Dominator είπε...

Sumfwnw apoluta me ton melody crew...:P :P :D
...Ti metriofrwn...eeee;;;

Ανώνυμος είπε...

Pwpwpw, koita pshfoi empistosynhs o Vaggelhs.
Ax kai na 3eran oti odhgeis tufla sto methusi, zalismenos apo thn preza, me to ena xeri sto timoni kai to allo na deixnei asxhmes xeironomies stous upoloipous me tous opoious kaneis kontres sthn Kavalas ta meshmeria patwntas anupopsiastes grioules pou pane sth Laikh, pairnontas extra pontous an skotwseis kai pappoulhdes..

:ppppppppppppp

Ανώνυμος είπε...

Fhmes...fhmes....
Pshfiste Vaggelh afova!

:P:P:P:P:P:P

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες μοτοσυκλέτες οδηγείτε ή τα πρόβατα πάτε στο μαντρί.
Αν λοιπόν θέλετε να πάτε εκδρομή με τους ρυθμούς αυτούς καλύτερα να γραφτείτε στους προσκόπους.
Ανοίξτε το γκάζι ρεεεεεε μην το φοβάστε να σας φοβηθεί αυτό.
αντε γειά.

Οδηγος είπε...

Οι άνθρωποι οδηγούν όπως σκέφτονται.
Αν το μυαλό κάποιου είναι σκέτη τσόντα, έτσι θα είναι τα πάντα στην ζωή του.Και η οδήγηση του.
Ο δρόμος για πολλούς ανθρώπους αποτελεί πεδίο έκφρασης κι εκτόνωσης.
Αν συνεχώς αντιμετοπίζεις έλειψη σεβασμού και αδιαφορεία, αυτά εκφράζεις κι ακτονώνεις στον δρόμο.